Hamas najavio prekid vatre

Višerangirani pripadnik palestinske islamističke organizacije Hamas Musa Abu Marzuk izrazio je očekivanje da će Izrael i militanti "u narednih dan ili dva" postići dogovor o prekidu vatre.
"Mislim da su trenutni napori za uspostavljanje prekida vatre uspešni. Očekujem da dogovor bude postignut u narednih dan ili dva. Dogovor će biti na osnovu zajedničkog dogovora", naglasio je Marzuk tokom razgovora za libansku televizijsku stanicu Al Majadin.
 
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu nešto ranije je poručio da će nastaviti borbu protiv militanata nakon što je predsednik SAD Džo Bajden od njega zatražio da pokuša deeskalaciju desetodnevnih sukoba između Izraela i militanata iz Pojasa Gaze.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.