Indija traži da se sa društvenih mreža uklanja sadržaj koji pominje indijsku varijantu korone

Vlada Indije zatražila je od društvenih mreža da uklanjaju sav sadržaj koji pominje indijsku varijantu korona virusa.
Ministarstvo za informacione tehnologije kaže da Svetska zdravstvena organizacija klasifikuje tu varijantu pod šifrom B.1.617 i da je "netačno nazivati je indijskom".
 
I druge varijante korona virusa opisuju se geografskim odrednicama, poput britanskog i brazilskog soja.
 
Vlada Indije bila je kritikovana zbog toga kako se nosi sa pandemijom kovida-19.
 
Prošlog meseca, Vlada je naredila Tviteru da uklanja objave koje kritikuju neke njene poteze u vezi sa krizom, što je izazvalo gnev ljudi.
 
Novi soj virusa pogodio je Indiju krajem marta i ta zemlja je sa 26 miliona zaraženih druga u svetu po ukupnom broju obolelih, iza Sjedinjenih Američkih Država, pokazuju podaci Univerziteta Džons Hopkins.
 
Zvaničan broj smrtnih slučajeva povezanih sa korona virusom je blizu 300.000, manje od SAD i Brazila, mada neki stručnjaci smatraju da je pravi broj umrlih daleko veći.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet