Poljska organizuje kovid lutriju - ko se vakciniše može osvojiti milion zlota

Poljska pokreće lutriju sa najvećom nagradom u vrednosti od čak 273.000 dolara kako bi podstakla stanovništvo da se vakciniše protiv kovid19.
Poljska organizuje kovid lutriju - ko se vakciniše može osvojiti milion zlota
Foto: 021.rs
Pomoćnik ministra zdravlja zadužen za program imunizacije, Mihalj Dvoržik, rekao je danas da je uprkos tome što se 69 odsto Poljaka izjasnilo da želi da bude imunizovano, najveći izazov i da se to sprovede, i da je lutrija čija je najveća nagrada u vrednosti od milion zlota još jedna dodatna mera u tom smislu.
 
"Sprovodimo reklamnu kampanju u koju smo uključili sportiste, glumce i druge uticajne ličnosti, a pored toga uvodimo i lutriju kao dodatni podsticaj", rekao je Dvoržik na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.
 
Takmičenje će sponzorisati državne kompanije i Nacionalna poljska lutrija "Totalizator Sportowy", a svaka 2.000. vakcinisana osoba koja učestvuje u lutriji osvojiće 500 zlota, a dva najsrećnija učesnika će osvojiti milion zlota i hibridni automobil.
 
Lokalne samouprave se takođe podstiču kroz takmičenje da postignu veće stope vakcinacije, a prvih 500 koje dostignu stopu od 75 odsto dobijaju 100 000 zlota.
 
Ova inicijativa poljske vlade naišla je na kritike opozicionih političara koji su je nazvali prikrivenom kupovinom glasova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet