Troje uhapšeno zbog pada žičare u kojem je poginulo 14 ljudi

Tri osobe su uhapšene jer, prema saopštenju policije, postoje jake indicije da su krive za rušenje kabine žičare na severu Italije, piše agencija Ansa.
U nesreći koija se dogodila u nedelju poginulo je 14 osoba, a jedini preživeli je dečak od pet godina koji je u bolnici i još uvek je u životnoj opasnosti.
 
Istraga je pokazala da je kabina već početkom maja bila neispravna i da su direktori pozvali firmu koja je trebalo da popravi kvar sigurnosne kočnice koja nije radila.
 
Kvar, međutim, nije otklonjen, a kabinu su ostavili da funkcioniše nadajući se da glavni, noseći kabl neće pući i da neće ni biti potrebe za sigurnosnom kočnicom.
 
Nakon 12-časovnog ispitivanja, uhapšen je vlasnik firme koje je upravljala žičarom, kao i izvršni i tehnički direktor.
 
Prema saopštenju policije, istraga se nastavlja, a neke činjenice ukazuju da bi i druge osobe mogle biti uključene u istragu i eventualno uhapšene.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.