Ubijena 34 kandidata na izborima u Meksiku

Još jedan kandidat za gradonačelnika u severno-centralnom delu Meksika ubijen je, čime je na 34 porastao broj ubijenih kandidata širom zemlje, uoči izbora koji treba da se održe 6. juna.
Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador rekao je da je ubistvo bez sumnje delo organizovanih kriminalnih bandi, preneo je AP.
 
Konsultantska kuća Etelekt saopštila je da se većina od 34 ubijenih kandidata takmičila za nominacije ili se kandidovala za lokalne funkcije.
 
Stručnjaci navode da narko-bande žele da kandidate koji su njima po volji smeste u gradske skupštine i vlade, kako bi mogli da deluju bez mešanja policije i iznuđuju novac od lokalnih preduzeća i iz vladinih budžeta.
 
Lopez Obrador je rekao da bande ubijaju kandidate da bi uplašili birače da ne izađu na birališta.
 
"Kada ima mnogo apstinenata, mafija dominira na izborima", kazao je on.
  • Prebranac

    27.05.2021 17:28
    Naslov
    Nije ovo ništa naspram naših "izbora" za mesnu zajednicu.
  • BulevarEvrope

    27.05.2021 10:58
    Kod nas ni 3-4 a kao fura se neka latino kultura i to gasiranje.
  • Mela

    27.05.2021 09:26
    Ne zna se šta je gore
    Glumiti demokratiju, a ućutkivati i ne izveštavati građane o kandidaturi, ili ubijati aktiviste. Zato nas vlast i mediji štite od kandidovanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet