MUP: Od 30. maja sa Slovenijom priznavanje PCR testova i vakcinacije

Na slovenačkim graničnim prelazima od 30. maja do 6. juna biće priznavani PCR testovi na kovid-19 i potvrde o vakcinaciji izdate u Srbiji, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.
MUP: Od 30. maja sa Slovenijom priznavanje PCR testova i vakcinacije
Foto: Pixabay
Ova odluka će važiti do 6. juna pošto Vlada Slovenije na sednicama svake nedelje razmatra usvojene mere i usvaja njihovo produženje ili izmenu.
 
Bez upućivanja na karantin kod kuće u Sloveniju može da uđe osoba koja ima dokaz o negativnom rezultatu PCR testa, ne stariji od 48 sati nakon uzimanja brisa, potvrdu lekara za one koji su preležali kovid-19, najranije 10 dana nakon preležanog virusa, a najkasnije do šest meseci.
 
Priznaju se i dokazi o vakcinaciji protiv kovida-19 koji dokazuju da je primljena druga doza Bajontek/Fajzer najmanje sedam dana, druga doza vakcine Moderne najmanje 14 dana, prva doza Astra Zeneke najmanje 21 dan, doza vakcine kompanije Džonson i Džonson najmanje 14 dana, prva doza vakcine Instituta za serum u Indiji/Astra Zeneka najmanje 21 dan, druga doza Sputnjika V najmanje 14 dana i druga doza vakcine kompanije Sinovak ili Sinofarm najmanje 14 dana.
 
U Sloveniju bez upućivanja na karantin i bez negativnog testa mogu da uđu i deca do 15 godina koja putuju u organizovanoj grupi u pratnji vaspitača, učitelja ili staratelja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.