Teheran nije uspeo da objasni tragove uranijuma

Teheran nije uspeo da objasni poreklo tragova prerađenog uranijuma pronađenog na nekoliko neprijavljenih lokacija.
Teheran nije uspeo da objasni tragove uranijuma
Foto: Pixabay (ilustracija)
To se navodi u izveštaju Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) objavljenom danas.
 
Ta agencija Ujedinjenih nacija navodi i da nije mogla da pristupi podacima važnim za praćenje iranskog nuklearnog programa od kraja februara, kada je ta zemlja počela da ograničava međunarodne inspekcije svojih postrojenja.
 
Iran je počeo da ograničava inspekcije kako bi izvršio pritisak na administraciju američkog predsednika Džozefa Bajdena da ukine stroge sankcije koje su ponovo uvedene nakon što se 2018. tadašnji predsednik Donald Tramp jednostrano povukao iz nuklearnog sporazuma Teherana i svetskih sila, potpisanog 2015. godine.
 
Trenutno se u Beču vode razgovori o ponovnom uključenju SAD u nuklearni sporazum.
  • Igor Milanov

    01.06.2021 04:29
    Gracanska ulica 21
    A Amerika moze da ima 128 nuklearnih postrojenja za koje se zna a koliko ih je pod zemljom sakrivenih da se nezna? Ko su oni? Ima pravo Severna Koreja da je stiti Kina: Oni ne diraju Ameriku, vi ih cackate. Inace bi oni vec napali Koreju davno. Nesmeju jer sve nuklearne su iz Kine ili Rusije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet