Obrušila se zemlja u rudniku u Meksiku, zarobljeno sedam rudara

Sedam rudara je zarobljeno u manjem rudniku uglja u severnoj meksičkoj državi Koavila koja se graniči sa SAD, saopštili su lokalni zvaničnici.
Obrušila se zemlja u rudniku u Meksiku, zarobljeno sedam rudara
Foto: Pixabay (ilustracija)
Zvaničnici države Koavila objavili su da je do nezgode došlo zbog obrušavanja u rudniku kada je počela da nadolazi voda.
 
Nastavlja se akcija spasavanja rudara. 
 
Savezna kancelarija za civilnu zaštitu saopštila je da se sedam rudara vodi kao nestalo i da se voda ispumpava iz okna da bi omogućili spasiocima da nastave rad.
 
Nesreće su se i ranije događale u manjim rudnicima uglja u toj meksičkoj državi. U februaru 2006. u eksploziji metana u rudniku Sabinas u Koavili stradalo je 65 rudara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet