Pentagon ne dozvoljava LGBTQ zastave u svojim bazama

Američke vojne vlasti danas su saopštile da zadržavaju postojeću politiku u vezi sa isticanjem nezvaničnih zastava" i da neće odobriti izuzetak za isticanje LGBTQ zastave u vojnim bazama.
 Pentagon ne dozvoljava LGBTQ zastave u svojim bazama
Foto: Pixabay
Portparol Pentagona Džon Kirbi rekao je da ova odluka ni na koji način neće uticati na poštovanje i divljenje koje vojska gaji prema svom LGBTQ osoblju u uniformi i van nje, prenosi Si-En-En.
 
"Odluka da se ne promeni politika i ne dozvoli prikazivanje zastave prajda proizlazi najviše iz zabrinutosti zbog drugih izazova u politici koje bi izuzetak ove vrste mogao prouzrokovati i ohrabriti", rekao je Kirbi.
 
On je potvrdio i da će ministar odbrane Lojd Ostin učestvovati u aktivnostima oko Meseca ponosa u Pentagonu sledeće nedelje i da ohrabruje sve komande da na isti način pronađu načine da prepoznaju doprinos LGBTQ zajednice u odbrani američke nacije.
 
Politiku koja ograničava koje se neslužbene zastave mogu istaknuti u vojnim bazama uspostavio je jula 2020. ministar odbrane Mark Esper, koga je imenovao tadašnji predsednik SAD Donald Tramp, a ta je politika deo napora da se zabrani isticanje zastave Konfederacije i drugih potencijalnih simbola mržnje na bazama usred rasnih napetosti prošlog leta.
 
Ova odluka dovodi u sukob Pentagon sa Stejt departmentom, jer je državni sekretar Entoni Blinken u aprilu izdao odobrenje svim američkim diplomatskim sedištima da "Zastave duginih boja" istaknu na istom jarbolu kao i državnu u ambasadama i konzulatima, navodi Si-En-En.
  • 002211

    02.02.2022 08:45
    I šta sad?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet