FOTO: Veliki štrajk u Grčkoj zbog novog zakona o radu, potpuno stao javni prevoz

U Grčkoj je danas počeo 24-časovni štrajk kojim su pogođeni saobraćaj i javne službe, zbog novog zakona o radu čiji protivnici kažu da će formalizovati neplaćeni prekovremeni rad.
Usled štrajka zaustavljeni su trajekti i vozovi, pomereni letovi i praktično obustavljen javni prevoz u Atini.
 
Javne službe, uključujući javne medije, zatvorene su tokom celog dana jer je planirano nekoliko protesta u glavnom gradu i drugim većim gradovima Grčke.
 
Vlada uverava da reforma, koja treba da bude izglasana naredne sedmice u parlamentu, uvodi fleksibilnost radnog vremena, postavlja pravila o radu na daljinu i pruža garancije protiv seksualnog uznemiravanja na radnom mestu.
 
Ministar rada Kostis Hacidakis je istakao da će nova pravila omogućiti zaposlenima da pregovaraju sa upravom o mogućnosti rada više sati tokom jednog dela godine, a potom uzimanje i više dana odmora.
 
 
Međutim, sindikati i opozicione stranke smatraju da ta nova pravila formalizuju mogućnost da poslodavac iskorišćava prekovremeni rad, posebno u slučaju velikih kompanija koje to već godinama rade.
  • Maki

    10.06.2021 16:53
    Bravo!
    E, tako se to radi, mekušci jedni!
  • g pen

    10.06.2021 13:28
    Da iskoristimo priliku i da se prisetimo rumunskog protesta sa transparentom ,,Nismo mi srbi". Nadaleko ste poznati po svom karakteru.
  • deo demosa

    10.06.2021 11:39
    E?
    A ovde? Menja se Ustav, menja se Zakon o parničkom postupku, rio tinto ovo-ono. Sve radi, samo kafići ne smeju da puštaju muziku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.