Nemačka skinula Srbiju sa liste rizičnih zemalja

Nemačka je sa "crvene liste" zemalja rizičnih za putovanja zbog korona virusa danas skinula Srbiju, kao i druge zemlje Zapadnog Balkana.
Nemačka skinula Srbiju sa liste rizičnih zemalja
Foto: Pixabay
Robert Koh institut (RKI), zbog opadajućeg broja novih slučajeva infekcije korona virusom, sa liste rizičnih skinuo je više zemalja, među kojima su i Austrija, SAD, Kanada, Jermenija, Azerbejdžan, Kanada, Liban, Moldavija, Ukrajina i Kipar.
 
Pored Srbije, sa Zapadnog Balkana, ne tretiraju se više kao rizični ni Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora i Severna Makedonija.
 
Skidanje sa liste rizičnih zemalja olakšava putovanje u Nemačku, to jest uklanja sve epidemiološke prepreke.
 
Nova pravila za putovanja važiće od nedelje.
 
Proglašavanjem Srbije i drugih zemalja Zapadnog Balkana nerizičnim od strane RKI imaće uticaja i na druge države EU, odnosno na Austriju, koja je odlučila da svoja pravila za ulazak u zemlju određuje na osnovu liste nemačkog instituta.
  • Kindl

    11.06.2021 19:55
    @Boba NS
    A u Pandorf ćeš da ideš preko Nemačke?
  • Lala

    11.06.2021 19:53
    Nisam nesto ni lud za Nemackom. Ima i drugih destinacija.
  • Boba NS

    11.06.2021 17:21
    Rizik
    Odma, dok se ne predomisle da vidimo šta ima novo u Parndorfu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.