Palestinci vratili vakcine Izraelu, rok upotrebe prekratak

Palestinske vlasti otkazale su dogovor o donaciji izraelskih vakcina protiv korona virusa kojima uskoro ističe rok upotrebe, pošto se ispostavili da je on kraći od dogovorenog.
Palestinci vratili vakcine Izraelu, rok upotrebe prekratak
Foto: 021.rs
Zbog toga je prva pošiljka od oko 90.000 doza vakcina vraćena Izraelu, rekao je portparol Palestnske uprave.
 
Dogovor je predviđao da Izrael pokloni Palestinskoj upravi 1,4 miliona doza vakcina Fajzer/Biontek kojima uskoro ističe rok, dok će Palestinci Izraelu isporučiti recipročan broj doza kada im stigne pošiljka iz programa Kovaks.
 
Iako je dogovorom naznačeno da vakcinama rok "ističe uskoro", Palestinci su ga odobrili kako bi ubrzali tempo vakcinacije na Zapadnoj obali i u Gazi.
 
"Rekli su nam da je rok trajanja u julu ili avgustu što je dosta vremena za upotrebu. Ali ispostavilo se da rok ističe u junu. To znači da nema dovoljno vremena za upotrebu vakcina tako da smo ih odbili", rekla je palestinska ministarka zdravlja Maj Alkalija.
  • kukuruz

    19.06.2021 09:49
    je'l okrunjen?
    nije.
    vracaj!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet