Lukašenko: Minsk neće primati avione iz Ukrajine

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je da Minsk neće primati avione iz Ukrajine.
Ovo je odgovor na odluku Kijeva da beloruskim avionima zabrani ulazak u vazdušni prostor Ukrajine.
 
"Pošto nam je Ukrajina zatvorila vazdušni prostor, onda mi jednostavno nećemo primati avione iz Ukrajine", rekao je Lukašenko, prenosi Telegram kanal "Pul prvog", blizak pres-službi predsednika.
 
Ukrajina je ranije saopštila da od 26. maja ukida avio-saobraćaj sa Belorusijom nakon situacije sa sletanjem aviona kompanije "Rajan er" u Minsku, i beloruskim avionima je ograničila korišćenje svog vazdušnog prostora, prenosi B92.
 
Podsećamo, avion kompanije "Rajan er", koji je leteo iz Atine za Viljnus, prinudno je sleteo 23. maja na aerodrom u Minsku zbog saopštenja da je podmetnuta bomba.
 
Tom prilikom je uhapšen novinar Roman Protaševič, kao i njegova devojka Sofija Sapegai, sa kojom je putovao nakon odmora u Grčkoj.
 
Informacija o miniranju nije potvrđena, ali je protiv Protaševiča pokrenut krivični postupak po nekoliko osnova, uključujući i za "organizovanje masovnih nereda".
 
Njemu preti kazna do 15 godina zatvora i u ovoj zemlji stavljen na spisak lica umešanih u terorizam.
 
Protiv njega je pokrenut krivični postupak po nekoliko osnova, uključujući i za organizovanje masovnih nereda. Njemu preti kazna do 15 godina zatvora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.