Nuklearna centrala u Iranu privremeno isključena zbog kvara

Nuklearna elektrana Bušer na jugu Irana privremeno je zatvorena posle tehničkog kvara, saopštila je kasno sinoć Iranska organizacija za atomsku energiju.
"Posle tehničkog kvara, postrojenje Bušer privremeno je prekinulo rad i centrala je isključena iz nacionalne električne mreže", navela je organizacija koja upravlja nuklearnom elektranom u zemlji, ali nije precizirala detalje kvara.
 
Dodaje se da će posle uklanjanja kvara elektrana biti ponovo priključena na nacionalnu električnu mrežu.
 
Bušer je luka u Persijskom zalivu i bliža je gradovima nekoliko susednih zemalja nego što je Teheran. Izgrađena je u zoni sklonoj zemljotresima i zbog toga izaziva zabrinutost tih država.
 
To područje je u aprilu pogodio zemljotres jačine 5,8 stepeni po Rihterovoj skali. U tom potresu je povređeno pet osoba.
 
Postrojenje Bušer, sa reaktorom od 1.000 megavata, izgrađeno je uz pomoć Rusije.

Teme

Iran

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet