Od jula u Francuskoj opet rade diskoteke, dozvoljeni i koncerti

Koncerti sa publikom koja stoji će ponovo biti odobreni u Francuskoj od 30. juna.
Od jula u Francuskoj opet rade diskoteke, dozvoljeni i koncerti
Foto: Pixabay
Diskoteke će proraditi ponovo od 9. jula, objavila je francuska vlada, što predstavlja olakšanje za svet muzike i noćne zabave.
 
Ta mesta će biti otvorena isključivo uz podnošenje zdravstvene propusnice (dokaz o vakcinaciji ili skori negativan test na kovid) sa kapacitetima smanjenim na 75 odsto za događaje u zatvorenom, a nošenje maske će biti preporučeno ali ne i obavezno, navela je vlada posle sastanka sa predstavnicima sektora.
 
Jedini sektor koji je ostao zatvoren od početka pandemije koronavirusa odnosno 15 meseci, noćni lokali izlaze iz "teškog perioda" za svoje šefove i dugog čekanja za goste, rekao je ministar zadužen za mala i srednja preduzeća Alen Grize.
 
Diskoteke mogu ponovo da se otvore 9. jula ali će pristup biti ograničen samo na one koji imaju zdravstvenu propusnicu, sa kapacitetom od 100 odsto na otvorenom i 75 odsto u zatvorenom, bez obaveznog nošenja maske.
 
Za koncerte sa stajaćom publikom važe iste mere, ali zdravstvena propusnica će biti potrebna tek kada se pređe 1.000 gledalaca, kao što je slučaj za predstave sa publikom na sedištima, rekla je francuska ministarka kulture Rozlin Bašlo.
 
Predlaže se da se uvedu brzi antigenski testovi na ulazima za koncerte i diskoteke za goste koji nisu stigli da izvade zdravstvenu propusnicu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.