U BiH potpuno vakcinisano svega oko četiri odsto građana

U BiH je do sada potpuno vakcinisano 4,2 odsto stanovnika protiv korona virusa, saopštilo je danas Ministarstvo civilnih poslova BiH.
U BiH potpuno vakcinisano svega oko četiri odsto građana
Foto: 021.rs (arhiva)
U BiH ne postoji jedinstven državni sistem evidencije vakcinisanih osoba, već Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine prikuplja podatke sa tri nivoa, iz Republike Srpske, Federacije BiH i distrikta Brčko.
 
Prema podacima tog ministrarstva, zaključno sa 22. junom, u Repulici Srpskoj prvu dozu vakcine primilo je 150.000 osoba, a više od 70.000 drugu dozu.
 
U Federaciji BiH je 138.155 osoba primilo prvu dozu, a 63.760 osoba drugu, dok je u Brčko distriktu 5.582 osoba primilo prvu dozu, a 3.016 osoba drugu dozu.
 
Izraženo u procentima, obe doze primilo je tek 4,2 odsto stanovnika, dok je jednu dozu primilo njih oko 9,2 odsto.
 
Nije poznato koliko se gradjana BiH do sada vakcinisalo u Srbiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.