Ubijeno 18 osoba u obračunu narko kartela u Meksiku

Beživotna tela 18 muškaraca sa prostrelnim ranama otkrivena su na severu Meksika, a policija sumnja da su nastradali u obračunu između članova suparničkih narko-kartela.
Ubijeno 18 osoba u obračunu narko kartela u Meksiku
Foto: Pixabay (ilustracija)
Tela su pronađena u udaljenom, ruralnom području savezne države Zakatekas, a postoje određeni dokazi da su osobe usmrćene u obračunu između naoružanih klanova Sinaloa i Halisko, saopštila je portparolka meksičke policije Rosija Agilar.
 
Vlasti su saopštile da su na mestu događaja pronađena tri vozila, od kojih je jedno izgorelo.
 
Za vlast u Zakatekasu, kojim je nekada dominirao stari kartel Los Zetas, bori se veliki broj drugih kriminalnih kartela, među njima su najznačajniji Sinaloa, Halisko, Zalivski kartel i Kartel sa severoistoka, kao i ostaci Los Zetasa.
 
Do obračuna je došlo dva dana nakon što su pronađena tela dvojice otetih policajaca koja su visila sa nadvožnjaka u glavnom gradu države Zakatekas, a sedam mrtvih ljudi pronađeno u susednom gradu.
 
Utvrđeno je da su policajci iz susedne države San Luis Potosi, za koje je ranije prijavljeno da su nestali, a nedaleko odatle policija je kasnije pronašla tela četiri žene i tri muškarca sa prostrelnim ranama.
 
Narko karteli su i ranije vešali tela žrtava sa nadvožnjaka kao poruku rivalima ili vlastima, ali to su retko činili sa pripadnicima organa reda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.