Holandija ukinula obavezu nošenja maski u zatvorenom prostoru

Holandija je ukinula obavezu nošenja zaštitnih maski u zatvorenim javnim prostorima, javlja agencija Anadolija.
Holandija ukinula obavezu nošenja maski u zatvorenom prostoru
Foto: Pixabay
Vlasti Holandije su od subote na snagu stavile četvrti stepen normalizacije, koji uključuje i ukidanje ograničenja broja ljudi koji se mogu okupljati na otvorenom i u kućama.
 
Nadležni pozivaju građane da i dalje koriste zaštitne maske na javnim mestima na kojima je nemoguće držati fizičku distancu, kao što su sredstva javnog prevoza, aerodromi, avioni i škole.
 
Kafeterije, restorani i drugi ugostiteljski objekti od subote će moći da imaju radno vreme koje su imali i pre pandemije, ali ostaju obavezni da primenjuju epidemiološke mere razmaka među ljudima i intenzivnije higijenske prakse.
 
U Holandiji je delimično ukinut i obavezni rad od kuće pa radnici mogu pola radnog vremena provoditi i u kancelarijama.
 
Diskoteke, noćni klubovi i slični objekti, koji nemaju mogućnost održavanja razmaka među ljudima, moći će da rade samo za goste koji imaju negativni test na koronavirus ili potvrde da su u poslednjih pola godine preboleli kovid-19 ili se vakcinisali.
 
Ukinuto je i ograničenje radnog vremena za mesta na kojima se prodaje alkohol, a vraća se i publika na amaterska sportska borilišta u Holandiji.
 
Bioskopi, pozorišta, konferencijske dvorane, svadbeni saloni i slični objekti mogu raditi u punom kapacitetu i uz poštovanje osnovnih epidemioloških mera fizičke distance i higijenskih pravila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet