Trampov bivši savetnik pokrenuo novu društvenu mrežu

Džejson Miler, nekadašnji viši savetnik bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, pokrenuo je društvenu platformu GETTR, koja nalikuje društvenoj mreži Tviter sa koje je Tramp doživotno izbačen.
Trampov bivši savetnik pokrenuo novu društvenu mrežu
Foto: Pixabay
GETTR se na Guglu i Ep storu reklamira kao "nepristrasna društvena mreža za ljude širom sveta", izvestio je Politico.
 
Rojters piše da je Miler mesecima nagoveštavao planove Trampovog tima o pokretanju nove društvene platforme, nakon što je bivši predsednik blokiran na mnoštvu mreža na internetu posle 6. januara i pobune u kojoj su njegove pristalice napale Kapitol. Međutim, Tramp nema službeni nalog na GETTR-u.
 
Miler je u razgovoru za Foks Njuz rekao da se nada da će se Tramp pridružiti platformi, ali i da bivši predsednik razmatra brojne mogućnosti. Kazao je i da Tramp ne finansira platformu.
 
Bivšem američkom predsedniku trajno je zabranjen pristup Tviteru, na Fejsbuku je blokiran najmanje do 2023. godine, a na Jutjubu dok se ne utvrdi da se smanjio rizik od podsticanja nasilja.
 
Tramp, koji je nedavno ugasio kratkotrajni blog na svojoj internetskoj stranici, prošlog vikenda se uoči skupa svojih pristalica u Ohaju pridružio video platformi Rumble. Trampova portparolka nije odgovorila na Rojtersov zahtev za komentar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet