Akcija spasavanja na Prokletijama, povređen planinar iz Srbije

Planinar iz Srbije je povređen prilikom uspona na Prokletijama, saopšteno je iz Gorske službe spasavanja Crne Gore.
U toku je akcija spasavanja, javlja RTS.
 
Planinar, državljanin Srbije, povređen je prilikom uspona u reonu Maja jezerce, naveli su iz GSS Crne Gore. 
 
"Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore i Avio-helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova krenuli su u spasilačku akciju", dodaje se u saopštenju.
 
Kako se ističe, poziv za pomoć upućen je putem Operativno-komunikacionog centra 112 Direktorata za zaštitu i spašavanje.
  • /

    04.07.2021 10:57
    @BulevarEvrope
    Da, sve u drustvu i drzavi je super pa treba da se bavimo alpinistima i njihovim kockanjem zivota i da ih subvencionisemo.

    Seticemo se ovoga kad budete komentarisali kako resavanje nekih problema nije prioritet.
    Alpinisti treba da su poslednje o cemu drzava treba da razmislja.
  • @Pera

    03.07.2021 21:30
    GSS Crne Gore je pre nedelju dao upozorenje da na planinarskim stazama na Durmitoru i Prokletijama ima neuobicajeno mnogo snega i da je potrebno imati opremu za lednike. Samo sto nije dovoljno imati opremu, treba znati istu koristiti a vodic je odgovoran da osigura stazu postavljanjem uzadi i slicno. Da li su bili u navezi ili je planinar samo skliznuo, pao i povredio se? Svaka cast junacima iz GSS Crne Gore.
  • BulevarEvrope

    03.07.2021 21:08
    Smatram da ova vlast nije ucinila nista za alpiniste i te sto idu po brdima.
    Takodje je potrebno da se i alpinistima dodeljuju subvencije kojim bi finansirali kako obuku tako i nabavku neophodne opreme za ta penjanja. Da bi se osposobio jedan alpinista potrebno je volje i sredstava kao i za obuku jednog IT strucnjaka.
    Broj povredjenih/nestalih/poginulih alpinista drasticno se povecava, tako da bi bio zaista ogroman benefit kada ne bi bilo potrebno svako malo slati patrole i placati raznorazna lecenja i rehabilitacije.
    Treba spomenuti i to da je sreca u nesreci sto su, na svoju zalost a na srecu opet alpinista, divlje zivotinje skroz izcezle a da nisu tek bi mrtvih bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet