Medved izvukao ženu iz šatora u SAD i ubio je

Medved grizli usred noći je jednu ženu izvukao iz šatora u selu u Montani, u SAD, i ubio je pre nego što su kamperi koji su bili na tom mestu pokušali da je spasu, objavile su vlasti.
Medved izvukao ženu iz šatora u SAD i ubio je
Foto: Pixabay
Lia Dejvis Lokan (65), medicinska sestra iz Kalifornije, iskusna biciklistkinja, bila je sa sestrom i jednim prijateljem na dugom turističkom putovanju biciklima. 
 
Zaustavili su se kod jednog sela da bi prenoćili u prirodi, ali se ubrzo pojavio medved i tumarao oko njihovih šatora. Verujući u snagu spreja od kojeg beže životinje, oni su ipak odlučili da ostanu da spavaju na tom mestu, ali medved se vratio i ubio ženu, prenosi Beta.
 
Kamere za nadzor su snimile medveda od oko 180 kilograma koji je po selu noću tragao za hranom i upao u jedan kokošinjac gde je pojeo nekoliko kokošaka. Lokalne vlasti i uz pomoć helikoptera tragaju za medvedom da bi ga ubile, a nadaju se da će se uhvatiti u neku od zamki postavljenih u blizini.
 
Medvedi grizli su poslednjih godina sve veća napast na Severnim Stenovitim planinama jer su zakonom zaštićeni, množe se i šire na nova područja gde dolazi sve više ljudi željnih avanture. Računa se da u tom kraju i dalje ka severu, do granice Kanade, živi oko 1.000 grizlija što je njihova najveća koncentracija u SAD.
 
Ima smrtonosnih napada na ljude, ali su veoma retki: za poslednjih 20 godina bila su samo tri, uključujući i najnoviji, ovonedeljni, kažu u američkoj Službi za zaštitu prirode.
  • Marko

    14.01.2022 13:15
    Smeano
    Ove sto stite medvede voleo bih da posaljem sa decom u planine,gde zive i rade nasi seljaci,da vidim onda da li bi ovako razmisljali.Kako vas nije sramota,niko od vas prirode video nije! Posaljite vasu decu na selo,da malo razmisljate da li ce naici na ove ,,jadne i ugrozene" zivotinje,pa razmisljajte da li ce se deca vratiti iz skole!!!Sramota!
  • Vlada

    19.07.2021 09:55
    Lepo piše da je medved ušao u ljudsko naselje a moroni se javljaju da pišu suprotno.
  • Orwell Vegan

    09.07.2021 11:54
    Istina
    Sve divlje zivotinje dozivljavaju dvonoga stvorenja bez krzna kao svoje najvece neprijatelje i to zbog lovaca. Lovce treba ukinuti za sva vremena, a to ce i biti uskoro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet