VIDEO: I dalje rekordne temperature na zapadu SAD, požari izmiču kontroli

Požari se šire zapadom SAD, koji je zahvaćen talasom rekordnih temperatura u pojedinim oblastima, a vatrogasci ne mogu da gase požare iz aviona, jer voda ispari zbog vreline pre nego što dotakne tlo.
VIDEO: I dalje rekordne temperature na zapadu SAD, požari izmiču kontroli
Foto: Pixabay (ilustracija)
Vlasti su naložile evakuaciju stanovništva iz pogođenih mesta, a vatrogasci pokušavaju da ugase požar pod ekstremno teškim uslovima, prenosi Tanjug.
 
U subotu, dvojica vatrogasaca u Arizoni su poginula kada im se avion srušio dok su pokušavali da ugase požar.
 
Vatrogasci koji se bore sa požarom kažu da je vazduh toliko suv, da voda koja se ispušta iz aviona da se ugasi vatra, ispari pre nego što dotakne zemlju.
 
Vreli toplotni talas treći dan zaredom približava temperature rekordima, pa je u nedelju u pustinjskoj Dolini smrti u Kaliforniji zabeleženo 54 stepena, što je bilo jedno od najtoplijih mesta na planeti, dodaje Rojters. U Las Vegasu je u subotu izjednačen temperaturni rekord od 47,2 stepena.
 
 
Termometar ispred Furnas Krik centra je pokazao 56,6 stepeni u nedelju oko 16 časova po lokalnom vremenu, dok je Nacionalna meteorološka služba SAD izmerila 54,4 stepena u subotu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet