I šef Skotlan jarda dao ostavku

Šef londonske policije Pol Stivenson podneo je ostavku zbog povezanosti sa jednim bivšim urednikom lista News of the World, umešanim u skandal prisluškivanja telefona.
Šef londonske policije Pol Stivenson podneo je ostavku zbog povezanosti sa jednim bivšim urednikom lista News of the World, umešanim u skandal prisluškivanja telefona. Policijski komesar Londona je kritikovan jer je, za policijskog konsultanta za odnose s javnošću, 2010. godine angažovao bivšeg izvršnog direktora lista Nila Volisa, koji je prošle nedelje uhapšen.

Sada već bivši šef Skotland jarda tvrdi da nije učinio ništa protivzakonito, da nije on odlučio da angažuje Volisa i da nije znao za njegovu povezanost u vezi sa prisluškivanjem. Biša direktora britanskog nedeljnika Rebeka Bruks prethodno je uhapšena pa puštena uz kauciju zbog toga što je list na čijem je čelu bila, prisluškivao telefonske razgovore ne samo javnih ličnosti - političara, glumaca, sportista, nego i telefone porodica žrtava terorističkih napada i stradalih vojnika u Iraku i Avganistanu.

Hapšenje Bruksove je deseto od januara kada je izbio skandal pošto je utvrđeno da je britanski tabloid prisluškivanjem dolazio do ekskluzivnih podataka za novinske izveštaje.


Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.