Evropska komisija pokrenula postupak protiv Mađarske zbog LGBT diskriminacije

Evropska komisija je danas pokrenula postupak protiv Mađarske i nekih regiona u Poljskoj zbog diskriminacije LGBTQ osoba, objavila je Evropska komisija na svojim stranicama.
Evropska komisija pokrenula postupak protiv Mađarske zbog LGBT diskriminacije
Foto: Pixabay
Mađarska se na udaru većine članica EU našla nakon što je mađarski parlament nedavno izglasao zakon koji zabranjuje edukaciju mladih o problemima LGBTQ zajednice, piše Jutarnji list
 
Komisija je odlučila da pošalje Mađarskoj službenu opomenu jer smatra da se tim zakonima krši niz evropskih zakona i načela Ugovora o funkcioniranju EU.
 
Što se tiče Poljske, Komisija smatra da poljske vlasti nisu u potpunosti i na odgovarajući način odgovorile na upite o posledicama "zona slobodnih od LGBT ideologije", koje su proglašene u nekoliko poljskih gradova i opština.
 
Komisija smatra da bi to moglo da bude protivno zakonu EU-a koji zabranjuje diskriminaciju na temelju seksualne orijentacije.
 
"Evropa nikad neće dopustiti da delovi našeg društva budu stigmatizirani zbog toga što vole koga vole, zbog svog uzrasta, etničke pripadnosti, političkog mišljenja i verskih uverenja", kaže predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.
  • Petar Pera

    16.07.2021 21:39
    Izvinite
    @Djuri ali odakle vam sve to? Živo me zanima gde ste naišli na sve te podatke o "diskriminaciji porodice i dece"? Biće, ipak, da vi niste videli ni E od Evrope...
  • Krk u brk

    16.07.2021 13:08
    Баја, vama fali edukacija a ne orban.
  • Djuri

    15.07.2021 21:09
    Evropska Komisija
    Zao mi je diskriminacije bilo koga,a posebno dece i porodica,dok se prosiruju prava homoseksualaca,guse se prava dece i porodica u istoj EU.dozvoljava se hotelima restoranima i javnim plazama da otvoreno odbijaju pruzati usluge porodicama sa decom!!! Nepodnose decu,ali psi mogu!!! Eto vam politike,eto prava da nemate decu i da postanete gay.
    Povedite racuna da su porodice sa decom ugrozena kategorija isto kao i gay populacija i da se susrecu sa diskriminacijom u danasnje vreme.U svim zemljama EU negativan je prirodni prirastaj!!!Orban je dobio kritiku i proces,ali nikako pohvalu za pomoc porodice.Zamislite se!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.