Holandski novinar preminuo nakon što je upucan u Amsterdamu

Poznati holandski novinar, specijalizovan za izveštavanje o kriminalu, Peter De Vris preminuo je nakon što je pre devet dana pucano na njega, javio je Rojters, pozivajući se na holandski RTL.
"Peter se borio do kraja, ali nije mogao da dobije ovu bitku. Umro je okružen ljudima koji su ga voleli", saopštila je njegova porodica u izjavi za RTL, mrežu koja je De Vrisa zaposlila kao izveštača o zločinima.
 
De Vris je bio poznata ličnost u Holandiji, čest komentator televizijskih kriminalističkih programa i stručni izveštač o kriminalu sa izvorima u policiji i podzemlju, podseća Rojters.
 
De Vrisa je sa pet hitaca upucao za sada nepoznati napadač 6. jula u večernjim časovima, kada je napuštao televizijski studio. Tada je navedeno da su ga hici pogodili i u glavu.
 
Dvojica osumnjičenih su privedena. Policija je saopštila da je osumnjičeni napadač 21-godišnji Holađanin, dok je 35-godišnji Poljak koji živi u Holandiji optužen da je vozio automobil za bekstvo.
 
Holandski kralj Vilem Aleksander prošle nedelje nazvao je napad na De Vrisa "napadom na novinarstvo, kamen temeljac naše ustavne države i prema tome takodje napad na vladavinu prava".
  • Zidar

    15.07.2021 20:27
    @ZX
    Nisi u pravu. Ovog Holanđanina je ubio neki izgasirani klinac ili narkomančić, koji će posle 3 dana kriziranja u ćeliji odrukati sve, i ko mu je platio, i od kojih para. Ćuruviju je ubio državni vrh nakon višemesečne kampanje u svim režimskim medijima. Zato će Holandija da osudi i malog glavonju i njegove nalogodavce, ožaliće novinara, i nastaviti da bude jedna od najrazvijenijih zemalja sveta, čiji će sistem ubrzo iznedriti 5 novih novinara koji će nastaviti da se bore, a Srbija prvo treba da postane država, pa tek onda da vidimo šta dalje.
  • ZX

    15.07.2021 18:05
    U Holandiji ko u Srbiji
    Holandski Ćuruvija.
  • Ok

    15.07.2021 16:53
    Čekamo izjavu "Eto, dešava se to svuda u svetu, ne samo kod nas. To je sve ok."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.