Studija: Mladi mogu da imaju ozbiljna oštećenja organa nakon preležanog kovida

Mlade osobe hospitalizovane zbog kovida-19 u podjednakoj su mogućnosti da im se stanje zakomplikuje kao i osobe starije od 50 godina, pokazali su rezultati istraživanja.
Studija: Mladi mogu da imaju ozbiljna oštećenja organa nakon preležanog kovida
Foto: Pixabay
Četiri od 10 osoba između 19 i 49 godina imale su tokom lečenja problema sa bubrezima, plućima i drugim organima, ukazali su istraživači sa sedam univerziteta u Velikoj Britaniji.
 
U istraživanje je bilo uključeno 73.197 osoba u 302 bolnice u Velikoj Britaniji tokom prvog talasa korona virusa 2020. godine.
 
"Poruka je da ovo nije bolest koja pogađa samo starije i ranjive", rekao je profesor Kalum Sempl koji je vodio istraživanje.
 
On je dodao da kovid-19 nije običan grip i da su komplikacije primećene kod mnogo mladih osoba, a kod nekih je potrebno lečenje oštećenih organa i posle preležane zaraze.
 
Polovina ispitanika je imalo bar jednu komplikaciju tokom lečenja kovida-19.
  • Zoran.

    17.07.2021 20:02
    Majka.
    Virus postoji opasan je najviše za starije ljude, imali smo prošle godine teške pacijente od 14-20godina koji su imali grip,corona napada sve, sva sreća kod nas je smrtnost što se tiče dece 0,02%.

    Što se tiče sportista oni imaju veće srce iliti sportsko srce i to im je jedina boljka koja ih uvrstava u ugroženj grupu.
  • Majka

    17.07.2021 13:46
    Liman2
    Za opasne budale koje i dalje misle da je ovo sve lazno, nas komsija od 13 godina jedva preziveo, dobio trombozu dete pravo i zdravo, sportista. Sada i dalje nosi carapu od kuka do stopala i od sporta nikad vise nista. Barem je dete zivo.
  • Aron

    17.07.2021 10:25
    Isprani mozak
    Mladi mogu da imaju ozbiljna oštećenja organa i od toliko drugih stvari ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet