Uhapšen kopač bitkoina zbog krađe struje

Policija je u Skoplju uhapsila jednog 37-godišnjaka koji je krao struju da bi proizvodio kriptovalutu bitkoin, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije.
Uhapšen kopač bitkoina zbog krađe struje
Foto: Pixabay
Kako se precizira, policajci su tog "kopača" bitkoina uhapsili juče u 14.30h i prilikom pretresa pronašli o oduzeli sedam kompjutera "majnera" za "kopanje" te kriptovalute.
 
Policajci su konstatovali da V. P. (37) krade struju i uhapsili ga zbog sumnje da je počinio krivična dela po članu 235. i 236. Krivičnog zakona, koji predviđaju novčanu kaznu i zatvor do tri godine.
 
Taj meštanin skopske opštine Đorče Petrov je, dodaje se, priveden i nakon dokumentacije protiv njega će biti podnesene odgovarajuće prijave.
  • Žvrljač

    17.07.2021 20:31
    Novi Bili piton?
  • Pan5er

    17.07.2021 20:21
    @Milicajac frilenser
    Nemaš ti pojma čime se bave frilenseri, jel da?
  • Milicajac frilenser

    17.07.2021 13:49
    Pravda za frilensere.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet