Večeras izručenje Sanadera

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader, koga hrvatsko pravosuđe tereti za korupciju, večeras će biti izručen Hrvatskoj iz Austrije gde je bio u pritvoru, javili su hrvatski elektronski mediji.

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader, koga hrvatsko pravosuđe tereti za korupciju, večeras će biti izručen Hrvatskoj iz Austrije gde je bio u pritvoru, javili su hrvatski elektronski mediji.

Prema navodima medija koji se pozivaju na austrijsku agenciju APA, Sanader je trenutno na putu iz Salcburga u Zagreb, gde će biti smešten u pritvorsku jedinicu zatvora u Remetincu.

Detalji o načinu na koji će bivši premijer biti izručen nisu poznati.

Ispred zatvora u Remetincu brojne novinarske ekipe očekuju dolazak Sanadera.

U MUP-u Hrvatske tu informaciju još nisu potvrdili, ali je ranije danas ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio da je sve spremno za Sanaderovo izručenje.

Sanader je, po hrvatskoj poternici, uhapšen u Austriji 10. decembra 2010. godine.

Bivši premijer je jedan od osumnjičenih za izvlačenje desetina miliona kuna iz državnih firmi i ministarstava preko marketinške firme "Fimi-media" po kojoj je afera i dobila ime. Protiv njega je hrvatsko tužilaštvo pokrenulo i istragu zbog sumnje da je tokom rata kao zamenik ministra spoljnih poslova dobio proviziju od Hypo banke od najmanje 3,5 miliona kuna (48 miliona dinara).

  • 19.07.2011 05:12
    ns1
    Sta ucini EU "jadnoj" Hrvatskoj, uhapsise Sanadera....
    e kada bi i Srbija krenula putem HR, kako bi se proredili,a Srbija mozda krenula ka boljem... samo ne znam da li bi bilo dovoljno zatvora za nase sve "postene" politicare

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet