Porast broja zaraženih koronom u Italiji zbog šampionskog slavlja

Zdravstveni stručnjaci u Italiji naveli su danas da su slavlja širom zemlje posle trijumfa fudbalske reprezentacije na Evropskom prvenstvu uticala na porast broja zaraženih korona virusom.
Hiljade navijača okupile su se na ulicama Rima 12. jula kako bi pozdravili italijanske fudbalere koji su se vozili u otvorenom autobusu.
 
U poslednja tri dana zabeležen je porast broja zaraženih u regionu Lacio u kome se nalazi i Rim. Ta regija imala je najveći dnevni broj novih slučajeva u subotu.
 
Franko Lokateli, koji je savetnik italijanske Vlade oko antipandemijskih mera, rekao je za list Republika da su "okupljanja i gužve pomogle da virus cirkuliše".
 
On je naveo da je sada prosečna starost zaraženih korona virusom u Italiji 28 godina.
 
Italijanska reprezentacija osvojila je Evropsko prvenstvo pošto je 11. jula na londonskom Vembliju posle jedanaesteraca pobedila Englesku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet