Engleska ukinula sve mere

Gotovo sve mere protiv korona virusa od danas su ukinute u Engleskoj, gde je proglašen dan slobode, uprkos povećanom broj zaraženih u Velikoj Britaniji poslednjih nedelja.
Stadioni i velike sale za predstave od danas su otvorene u punom kapacitetu, kao i diskoteke, dok više nema ograničenja u ugostiteljskim objektima - pabovima.
 
Nošenje maske više nije obavezno ali se preporučuje u javnom prevozu i prodavnicama. Rad od kuće više nije obavezan.
 
U drugim delovima Velike Britanije - Škotskoj, Velsu i Severnoj Irskoj ukinute su samo neke od mera protiv korona virusa.
 
Međutim, u Velikoj Britaniji poslednjih nedelja zabeleženo je povećanje broj zaraženih. Dva dana zaredom u zemlji je zaraženo više od 50.000 ljudi.
 
Među zaraženima je ministar zdravlja Sadžid Džavid, koji je u samoizolaciji.
 
Britanski premijer Boris Džonson je pozvao na oprez, a i sam je otišao preventivno u izolaciju, jer je bio u kontaktu sa zaraženom osobom.
  • Hell Bent Flyer

    20.07.2021 08:07
    Popuštanje mera je jedan od oblika uništavanja NHS-a. Medicinsko osoblje je na ivici izdržljivosti jer ih nema dovoljno a i država namerno nezapošljava novo osoblje uprkos činjenici da je bez obučenog i kvalitetnog osoblja nema opstanka.
    Torijevci godinama uništavaju NHS kako bi ga privatizovali, ugrabili sebi procenat i skinuli sa državne sise.

    Od kako su izglasali Brexit sve ide strmoglavo u propast.
    £350 miliona nedeljno je bilo obećano od Borisa i torijevske bande za opstanak i razvoj NHS-a a uplaćuje se goli minimum.

    Krađa stoleća što bi neki analitičari rekli.
  • Super

    19.07.2021 10:44
    Vakcina postoji. Ko neće, ne mora. Tako i treba.
  • Mile

    19.07.2021 10:22
    Ljudi su vecinski vakcinisani, proces vakcinacija se nastavlja, vakcinisani u zanemarljivom procentu zavrsavaju u bolnici, ako ne bude eksplozije zaraze medju nevakcinisanima nema razloga za striktnim merama na nivou cele zemlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.