Italijanski profesor: Antivakseri deluju poput vojske i promovišu lažne vesti

Protivnici vakcina protiv korona virusa, anvakseri ponašaju se poput vojske - promovišu lažne vesti a onda ih drugi preuzimaju i lansiraju poput rasprskavajućih bombi, tvrdi profesor Andrea Grinjolio.
Italijanski profesor: Antivakseri deluju poput vojske i promovišu lažne vesti
Foto: Pixabay
On kaže da su oni hijerarhijski raspoređeni u klastere, kao i da je njihova komunikacija međunarodna raširena, efikasna i da iskorišćavaju društvene mreže.
 
U intervjuu za list Avenire ovaj istoričar medicine na univerzitetu San Rafaele u Milanu deli antivaksere na dve grupe - one koji su neodlučni i koji se ne vakcinišu, ali su spremni na dijalog i na one koji su "tvrdi u svom uverenju", a propagiranje protiv imunizacije je deo njihovog identiteta.
 
Vrhunac nenaučnog delovanja antivaksera je da se antikovid vakcini ne može verovati jer je napravljena u kratkom vremenu.
 
"Iako je do sada na milionima ljudi dokazano da vakcine deluju, protivnici vakcinacije, budući da sada ne mogu da dokažu njenu štetnost, tvrde da se stvarni efekti leka mogu videti tek u budućnosti, što je klasični način odbrane lažnih vesti", tvrdi profesor Grinjilio.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet