Prohibicija nakon smrti 21 osobe

U Ekvadoru je u naredna tri dana zabranjena prodaja i konzumacija alkoholnih pića nakon što je 21 osoba preminula od trovanja pićem kućne izrade.

U Ekvadoru je u naredna tri dana zabranjena prodaja i konzumacija alkoholnih pića nakon što je 21 osoba preminula od trovanja pićem kućne izrade.

Većina preminulih je iz provincije Los Rios, gde je zabrana konzumacije alkohola objavljena tokom vikenda. Nakon što su se pojavili izveštaji o prošvercovanom alkoholnom piću i u drugim provincijama, zvaničnici su doneli odluku o proširenju zabrane.

Policija je u Los Riosu zaplenila 28 buradi, a u pojedinim ima metanola. Ministar zdravstva u vladi Ekvadora David Čiriboga zatražio je od ljudi da potraže pomoć lekara ukoliko osete mučninu ili česte nagone za povraćanje. Ostali simptomi su bol u stomaku, zamagljen vid ili otežano disanje. Lokalni mediji javili su da je policija do sada uhapsila jedno lice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet