U Evropi za nedelju dana identifikovane 92 maloletne žrtve trgovine ljudima, uhapšeno 175 osoba

U okviru jednonedeljne zajedničke akcije policije širom Evrope, identifikovano je ukupno 187 potencijalnih žrtava trgovine ljudima.
U Evropi za nedelju dana identifikovane 92 maloletne žrtve trgovine ljudima, uhapšeno 175 osoba
Foto: Pixabay
Od ukupnog broja, za 92 je utvrđeno da su maloletne, a uhapšeno je 175 osoba, saopštio je Europol, kriminalistička obaveštajna agencija Evropske unije.
 
U koordinisanim zajedničkim naporima su, zajedno sa Europolom, učestvovale, između ostalog, Portugalija, Španija i Ujedinjeno Kraljevstvo, a operacija, koja se odvijala od 28. juna do 4. jula, podržana je od strane Fronteksa i ukupno 18 država, navodi se u saopštenju Europola dostavljenog Tanjugu.
 
U fokusu akcije je bilo otkrivanje maloletnika bez pratnje ili maloletnika koji su pobegli iz skloništa, ali i trgovina ljudima unutar EU, gde decom često trguju članovi porodica koji su deo velikih porodičnih klanova.
 
Ovim žrtvama se uglavnom trguje u svrhu prosjačenja, prisilnog kriminala i seksualnog iskorišćavanja.
 
Akcija je, takođe, bila usredsređena na kriminalne mreže i one koji su uključeni u trgovinu ljudima a koji koriste lažne dokumente.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet