Mađarska će organizovati referendum o kontroverznom anti-LGBT zakonu, ovo su pitanja građanima

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da će mađarska Vlada održati referendum o kontroverznom anti-LGBT zakonu. On je naime, to objavio u video-snimku njegovoj na Fejsbuk stranici.
Nedavno usvojeni Zakon o zaštiti dece, kako su naveli zakonodavci, ima navedenu svrhu zaštite dečje dobrobiti i borbe protiv pedofilije. Ipak, Evropska unija pokrenula je pravnu akciju protiv Mađarske zbog tog zakona koji mnogi kritikuju jer "diskriminiše LGBT zajednicu".
 
Zakon je zabranio bilo kakav oblik promovisanja homoseksualnosti maloletnim osobama u školama ili preko medijskih sadržaja.
 
"Mađarski zakoni ne dozvoljavaju seksualnu propagandu u školama, vrtićima, na televiziji i u reklamama. Brisel zahteva promenu zakona i smatra problematičnom činjenicu da u Mađarskoj nije dozvoljeno to što je na Zapadu postala stalna pojava. Na Zapadu LGBT aktivisti posećuju vrtiće i škole i deci drže časove seksualnog obrazovanja. Budućnost naše dece je u pitanju i zato nećemo da popustimo", naveo je Orban.
 
Kako je podvukao, pritisak na Mađarsku je veliki, te dodao da "samo zajednička želja naroda može da odbrani zemlju".
 
"Zato je Vlada odlučila da održi referendum", ukazao Orban.
 
Mađarski premijer je zatim pročitao pet pitanja referenduma:
 
- Da li podržavate održavanje prezentacija o seksualnoj orijentaciji maloletnoj deci u obrazovanim ustanovama bez pristanka roditelja?
 
- Da li podržavate promociju promene pola među maloletnicima?
 
- Da li podržavate da mogućnost promene pola bude dostupna maloletnicima?
 
- Da li podržavate neograničeno emitovanje seksualnih medijskih sadržaja maloletnicima koji može da utiče na njihov razvoj?
 
- Da li podržavate prikazivanje rodno osetljivog medijskog sadržaja maloletnoj deci?
 
Orban je nakon toga pozvao građane da na referendumu na sva pitanja odgovore sa "ne".
 
  • Xfvx

    21.07.2021 14:16
    Uz Putina jedini pravi predsednik.
  • @Piško

    21.07.2021 13:50
    Jeste da ste napisali "svaki na svoj način", ali ste ipak izjednačili ova 2 sadržaja kao štetna.
    LGBT sadržaj nikad nikog ni pod kojim uslovima neće preobratiti.
    Tako se ljudi i žene rađaju i ako su u detinstvu oni i njihovi vršnjaci zakinuti za formalno, naučno zasnovano, kontrolisano obaveštavanje o ovoj temi... informisaće se na neformalan, sumnjiv način.

    A verska propaganda... još kako može nekog da preobrati.

    Tako da razlika je ogromna i pominjanje pravoslavne propagande u ovoj vesti je promašena tema.
  • boles' ne bira

    21.07.2021 13:42
    Bolesni i poremećeni umovi u šoku jer ih neko u njihovoj Bastilji ne želi da sluša nego čak brani da se bolest širi. kažem Bastilji jer birokratski Brisel koji promoviše "evropske vrednosti" koji nikada nisu bile vrednosti evrope je ništa drugo nego bastion razvrata i bolesti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet