Vajnstin se izjasnio da nije kriv za silovanja

Bivši holivudski producent Harvi Vajnstin izjasnio se u sredu na sudu u Los Anđelesu da nije kriv za silovanja i seksualnog napastovanja pet žena, izjavio je državni tužilac.
Vajnstin se prvi put pojavio na suđenju u Los Anđelesu, gde su protiv njega podignute optužnice za seksualna napastovanja pet žena između 2004. i 2013. godine. Između ostalog, tereti se za silovanje, polnu penetraciju uz upotrebu sile, a ukoliko bude osuđen, Vajnstin bi mogao biti doživotno u zatvoru.
 
Nekada jedan od najmoćnijih ljudi u Holivudu optužen je za silovanje dve žene u hotelima u Beverli Hilsu u dve odvojene prilike, kao i za seksualne napade na tri žene na području Beverli Hilsa i Los Anđelesa.
 
Više od 80 žena iznelo je optužbe protiv Vajnstina za seksualne napade koji su se dogodili poslednjih decenija, ali je samo nekoliko slučajeva završilo na sudu.
 
Na suđenje je 69-godišnji Vajnstin došao u invalidskim kolicima, noseći smeđu zatvorsku uniformu, a u Los Anđeles je dovezen iz Njujorka. Tamo već služi 23-godišnju zatvorsku kaznu za druge slučajeve silovanja i ostalih seksualnih napada.
 
Nakon što se preko svog advokata na današnjem suđenju izjasnio da nije kriv, Vajnstinu je sud naredio da ostane u zatvoru do sledećeg saslušanja koje će se održati 29. jula, saopštilo je okružno tužilaštvo u Los Anđelesu.
 
Vajnstin je suosnivač filmskog studija Miramaks, koji je proizveo brojne filmske hitove, ali je studio bankrotirao u martu 2018.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.