Demonstracije na Haitiju uoči sahrane ubijenog predsednika

Na stotine radnika napustilo je preduzeća na severu Haitija, nakon što su se demonstracije u blizini rodnog grada ubijenog predsednika Žovenela Moizea, pretvorile u nasilne uoči njegove sahrane.
Demonstracije na Haitiju uoči sahrane ubijenog predsednika
Foto: Pixabay (ilustracija)
Novinari AP-a su, kako tvrde, videli telo jednog čoveka za koga očevici kažu da je ubijen u zajednici Kartije-Moran, koja se nalazi u blizini Tru đu Nora, gde je Moize rođen.
 
Između dve zajednice su postavljene blokade puteva, a automobilima je privremeno zabranjen ulazak i izlazak, dok se u blizini izdižu dva oblaka gustog crnog dima.
 
Mnogi radnici su u jednoj liniji užurbano hodali uz glavni put koji povezuje Kartije-Moran sa Kap-Haitijenom, gradom u kojem bi danas trebalo da započnu događaji priređeni u čast Moizea, uoči njegove sutrašnje sahrane.
 
 
 
 
Ljudi koji su bežali tvrde da su videli zapaljene gume i muškarce sa oružjem koji su tražili pravdu za Moizea.
 
Jedna žena je zadihano rekla da su joj naoružani muškarci kazali da ide, nakon čega su i ostali radnici poslušali njihovo upozorenje i napustili to područje.
 
Ovo su prve nasilne demonstracije otkako je Moize ubijen 7. jula iz vatrenog oružja u svojoj privatnoj rezidenciji.
 
Demonstracije su usledile i samo dan nakon što je Arijel Henri položio zakletvu kao novi premijer zemlje, obećavši da će formirati privremenu vladu i uspostaviti red i sigurnost.

Teme

Haiti

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet