Jutjub ukinuo kanal brazilskog predsednika

Jutjub je uklonio video zapise sa kanala brazilskog predsednika Žaira Bolsonara zbog širenja dezinformacija o pandemiji korona virusa.
Jutjub je u saopštenju rekao da je odluka doneta "nakon pažljivog pregleda" i bez razmatranja Bolsonarovog posla ili političke ideologije, piše Gardijan.
 
On je kritikovan zbog reklamiranja nedokazanih lekova, širenja sumnji o vakcini protiv korona virusa i izbegavanju nošenja maske.
 
Kabinet predsednika još nema komentar.
 
Prošle godine su Tviter i Fejsbuk uklonile snimke Bolsonara zbog kršenja uslova korišćenja nakon što se protivio preporukama globalnih stručnjaka za javno zdravlje.
 
Bolsonarov kanal na Jutjubu objavljuje njegove nedeljne video zapise na kojima poziva ministre, postavlja pitanja i priča o svojim neprijateljima.
 
Tokom razgovora, koji se takođe pojavljuju i na njegovom Fejsbuk profilu, redovno iznosi sumnje u pogledu ozbiljnosti virusa i restriktivnih mera.
 
Bolsonaro, koji ima desničarske stavove, pre stupanja na funkciju predsednika bio je vojni kapetan. 
  • Novosadjanka

    22.07.2021 13:53
    Cenzura slobode govora. Strasno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet