VIDEO: U Šangaju zbog tajfuna zatvoreni aerodromi, škole, pijace

Međunarodni aerodromi u Šangaju otkazali su sve letove, a vlasti su za danas zabranile spoljne aktivnosti u očekivanju tajfuna In-fa.
Prema prognozi tajfun In-fa bi trebalo u nedelju popodne da pogodi Džeđang provinciju, južno od Šangaja, a očekuje se da će pasti oko 250 do 350 milimetara kiše, objavio je nacionalni meteorološki biro.
 
"Ljudi ne bi trebalo da izlaze napolje ako ne moraju", naveo je biro.
 
Tajfun sa udarima vetra od 155 do 191 kilometar na čas, već je sručio kišu na Tajvan i obarao grane drveća, ali nisu prijavljeni smrtni slučajevi ni povređeni.
 
Stotine letova sa dva međunarodna aerodroma u Šangaju je otkazano, a očekuju se i nova otkazivanja u ponedeljak, objavila je državna televizija na svom vebsajtu.
 
U Šangaju su zatvoreni parkovi i šetalište Bund, omiljeno mesto turista na obali reke.
 
Međunarodni aerodrom u Hangdžou, jugozapadno od Šangaja, takođe je otkazao letove.
 
Otkazan je i železnički saobraćaj do luke Ningbo, južno od Šangaja, a zatvoren je i most koji povezuje grad sa obližnjim ostrvima, prema državnoj TV.
 
Ranije je naređeno zatvaranje škola, prodavnica i pijaca.
 
U subotu su veliki teretni brodovi izmešteni iz šangajske luke, jednog od najprometnijih pomorskih centara.
 
 
U međuvremenu, broj mrtvih posle najobilnijih kiša koje su pogodile u subotu grad Džengdžou u centralnoj Kini, povećan je na 58, izvestila je državna TV.
 
Kiša je poplavila tunel podzemne železnice gde je stradalo najmanje 12 ljudi, prekinuto je snabdevanje bolnica i drugih zgrada strujom, a ulice su ostale prekrivene blatom.
 
Spasioci koriste buldožere i gumene čamce da evakuišu stanovnike iz oblasti koje su bile pod vodom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet