Jak zemljotres pogodio Indoneziju, nema upozorenja za cunami

Zemljotres jačine 6,2 stepena pogodio je danas centralnu Indoneziju, ali nije izdato upozorenje za cunami i nema informacija o povređenima ili materijalnoj šteti.
Jak zemljotres pogodio Indoneziju, nema upozorenja za cunami
Foto: Pixabay
Američki Centar za geološka istraživanja saopštio je da je zemljotres registrovan na dubini od 10 kilometara, oko 98 kilometara zapadno od grada Luvuka, u provinciji Centralni Sulavesi.
 
Zvaničnik indonežanske agencije za meteorologiju i geofiziku Taufan Maulana rekao je da se zemljotres osetio u mnogim delovima provincije, ali da nema opasnosti od cunamija.
 
Ipak, veliki broj građana Palua pobegao je na uzvišenije delove, sećajući se razornog zemljotresa jačine 7,5 stepeni, koji je pogodio grad pre tri godine kada je od posledica potresa i cunamija stradalo više od 4.000 ljudi.
 
Indoneziju, ogromni arhipelag sa 271 milion ljudi, često pogađaju zemljotresi, erupcije vulkana i cunamiji, pošto se nalazi u takozvanom "vatrenom pojasu Pacifika", sa velikim brojem vulkana.  
 
U januaru je zemljotres jačine 6,2 stepena Rihtera pogodio provinciju Zapadni Sulavesi kada je poginulo najmanje 105 osoba, povređeno skoro 6.500 i raseljeno više od 92.000.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet