Od danas i zvanično: Negiranje genocida kažnjivo sa tri do pet godina robije

U Službenom glasniku BiH u utorak su objavljene dopune Krivičnog zakona BiH, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločina.
Od danas i zvanično: Negiranje genocida kažnjivo sa tri do pet godina robije
Foto: Pixabay
Danas te odredbe stupaju na snagu.
 
Prema podacima koji su dostupni na veb stranici Kancelarije visokog predstavnika u BiH, zakon stupa na snagu osam dana od dana objavljivanja na OHR-ovoj stranici ili dan nakon objave u Službenom glasniku BiH, u zavisnosti od toga koji od ta dva datuma nastupi ranije.
 
To znači da će nove odredbe Krivičnog zakona BiH, koje se odnose na negiranje genocida, danas stupiti na snagu, preneo je Klix.ba.
 
Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko 23. jula je objavio da je iskoristio Bonska ovlašćenja i nametnuo dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.
 
Zaprećena je zatvorska kazna od šest meseci do pet godina robije.
 
Predsednici parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj usvojili su povodom odluke Incka pet zaključaka među kojima je i i bojkot rada institucija BiH.
  • Oko Grom

    29.07.2021 23:54
    Komedija
    Mile NS i E
    1 Zaštićena zona = njemačka, austrija ili engleska = iz nje upucaš nekog dok je rat a ti zaštićena zona = engleska = ŠTA DA TI RADIM.
    E to je to
    2 ili digneš bijelu zastavu osoba A ti prilazi bijela zastava upuca osobu A = šta da ti radimo i
    3 Otkud muslimani Muškarci stari, đedovi itd sad u srebrenici... ??? Nekako nije čista kako to neko tumači genocid KOJI NIJE BIO. !
  • ZLObodan m.

    29.07.2021 09:39
    Ovde jos uvek tinja ZLObodanov duh.
    Zbilja uzasavajuce.
  • Rango

    29.07.2021 08:48
    Par komentatora
    Je ovde namerno da podrži ovaj zakon jer bi to bio pečat na celu srpsku naciju i zauvek bi se pominjali kao genocodni.
    Neko je ovde spomenuo engleze pa da se nastavim -Britanska politika je bila pobiti što više kineza tako što će ih pobijati opijumom a usput će ih i opljačkati..ponavljam DRŽAVNA POLITIKA
    niste znali ni za par miliona indijaca ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet