Više od 15 miliona potpisa da SZO poreklo korona virusa istraži u SAD

Više od 15 miliona korisnika u Kini potpisalo je onlajn peticiju koju je pokrenuo kineski Global tajms i kojom se od SZO zahteva da kao mogući izvor koronavirusa istraži laboratoriju u SAD.
Više od 15 miliona potpisa da SZO poreklo korona virusa istraži u SAD
Foto: Pixabay
Navodeći da je, dok SZO planira da sprovede sledeću fazu traženja izvora koronavirusa i ne isključuje mogućnost "curenja iz laboratorije", poziva iz međunarodne zajednice za istraživanje laboratorije Fort Detrik u SAD sve više, CMG dodaje da je opravdan snažan zahtev međunarodne zajednice da istraži laboratoriju "poznatu kao najmračniji eksperimentalni centar vlade SAD".
 
SZO treba da se povinuje javnom mnjenju i temeljno istraži Fort Detrik i više od 200 američkih prekomorskih bioloških laboratorija, navodi se u komentaru. CMG piše da su se, prema izveštaju CBS-a, u avgustu 2019. u Merilendu pojavili slučajevi plućnih bolesti, koji su tada povezani sa upotrebom e-cigareta. 
 
Nakon toga, dodaje se, Medicinski institut za infektivne bolesti američke vojske u Fort Detriku je naglo zatvoren a američka vlada, iako suočena sa sumnjama, odbila je da objavi više informacija navodeći kao razlog "nacionalnu bezbednost".
 
SZO je u zajedničkom istraživačkom izveštaju objavljenom krajem marta zaključila da je "krajnje neverovatno" da je virus iscurio iz kineske laboratorije, podseća CMG i dodaje da bi, pošto se mogućnost "curenja iz laboratorije" još ne isključuje, sumnjivi Detrik trebalo da bude prvi predmet istrage.
 
To je potreba za naučnim istraživanjem i glasom ljudi širom sveta. SAD bi trebalo da zauzmu transparentan i odgovoran stav što je pre moguće i pozovu SZO da ode u SAD radi sprovođenja istraživanja izvora, posebno istrage u laboratoriji Fort Detrik, ističe se u klomentaru uz optužbe SAD za političku manipulaciju porekla kovida-19 kako bi se za epidemiju okrivila Kina.
 
Pandemiju kovid-19 moguće je prevazići samo saradnjom čitavog čovečanstva. SAD bi trebalo da prestanu da se igraju političkih trikova po pitanju porekla virusa.
 
SZO treba da se povinuje javnom mnjenju, temeljno istraži Fort Detrik i više od 200 američkih prekomorskih bioloških laboratorija, temeljno istraži izvor američke epidemije, pronađe odgovor i vrati istinu svetu, zaključila je Kineska medijska grupa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.