VIDEO: Državljanin Srbije uhapšen sa tonom kokaina na jedrilici

Državljanin Srbije uhapšen je u blizini Azorskih ostrva kada je presretnuta jedrilica sa tonom kokaina, koja je učestvovala u prekookeanskoj regati.
VIDEO: Državljanin Srbije uhapšen sa tonom kokaina na jedrilici
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako javlja španski portal "Opinion de Malaga", osim Srbina, uhapšeni su i Hrvat i Belgijanac. Kako navodi taj portal, sva trojica imaju veliko iskustvo u prelasku Atlanskog okeana u čamcima ovakve vrste i već su bili "pod lupom" policije u sklopu nekih ranijih istraga.
 
Prema pisanju tog portala, sumnja se da je britanski narko-kartel angažovao trojicu iskusnih skipera da prevezu drogu, a kokain je bio sakriven u unutrašnjosti broda u posebno napravljenim bunkerima.
 
Policajci su čamcima presreli jedrilicu, koja je odvučena do ostrva Gran Kanarija. 
 
"Agenti su više od dva sata pretraživali jedrilicu kako bi našli gde je sakriven kokain, a uhapšeni su bili izuzetno mirni, jer su bili uvereni da istražitelji ne mogu da pronađu pakete sa drogom", preneo je taj portal.
 
 
Kokain je, kako se navodi, bio spakovan u pakete od po kilogram, a prostor u kome su ga držali bio je izuzetno skrovit. Procenjena vrednost zaplenjenog kokaina je u Španiji 40 miliona evra, dok bi u Velikoj Britaniji, za čije tržište je navodno spreman, dostigao vrednost preko 100 miliona evra.
 
Šverceri su planirali da drogu prodaju "na kilo", a zanimljivo je da su imali potpuno nov i kreativan "modus operandi" - iznajmljivali su plovila koja su i ranije učestvovala u regatama, prijavljivali ih za regate i tako se "švercovali" sa takmičarima i običnim građanstvom, piše "Opinion". 
 
Istraga je pokazala da je ova jedrilica bila prijavljena za poznatu turu, koja je još u januaru krenula iz Lanzarotea, a završila se na ostrvu Martinik u Malim Antilima, piše taj portal, i a kako se sumnja kokain je trebalo da stigne u špansku luku u Kosta de Solu.
  • Preambula

    28.07.2021 22:31
    Shtos sa ukljucivanjem u jedrilicarsku regatu-film Shakal,sa Bruce Villisom ,kada iz Kanade egzekutor sa novim oruzjem,rucno pravljenim,dolazi u SAD. Vole nasi da gledaju filmove i na slobodi i po zatvorima.
  • Novonasađeni

    28.07.2021 16:21
    Pokoj im duši
    Sad će da ih roknu zbog duga od 100 milki!
  • error404

    28.07.2021 15:49
    error
    ej,ovo kao nekom filmu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet