Rusija namerava da blokira naloge Navaljnog na društvenim mrežama

Ruski nadzorni organ Roskomnadzor saopštio je danas da planira da blokira naloge na društvenim mrežama povezane sa ruskim opozicionarom Aleksejom Navaljnim, čiji su sajtovi nedavno blokirani.
Rusija namerava da blokira naloge Navaljnog na društvenim mrežama
Foto: Pixabay
Taj organ je naveo da su to nalozi "ekstremističkih organizacija" Navaljnog, koji bi trebalo da budu blokirani. Dodaje se da se u tim nalozima poziva na "ekstremističke aktivnosti i masovne nemire" i na finansijsku podršku organizacijama ruskog opozicionara.
 
Roskomnadzor u ponedeljak je blokirao 49 sajtova povezanih sa Navaljnim koji se nalazi u zatvoru.
 
Navaljni (45) se prošle godine lečio od trovanja nervnim agensom novičokom u Nemačkoj i uhapšen je u januaru po povratku u Rusiju. Trenutno izdržava zatvorsku kaznu od dve i po godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet