Google i Facebook traže od zaposlenih da se vakcinišu

Pojedine velike tehnološke kompanije u SAD zahtevaju od svojih zaposlenih da se vakcinišu pre nego što se vrate u kancelariju na posao, zbog toga što se delta soj koronavirusa brzo širi.
Google i Facebook traže od zaposlenih da se vakcinišu
Foto: 021.rs
Broj novozaraženih raste, navodi Glas Amerike.
 
Gugl i Fejsbuk su objavili da svi njihovi zaposleni u SAD moraju da se vakcinišu pre povratka na posao. Gugl je saopštio da će u narednim mesecima to važiti i za zaposlene u drugim zemljama.
 
Prema medijskim navodima, Netfliks je takođe predstavio politiku obavezne vakcinacije za sve koji učestvuju u produkciji serija i filmova u SAD. Epl planira da ponovo uvede obavezno nošenje maski u svim prodavnicama u SAD, čak i ako je osoblje vakcinisano, prenosi Blumberg.
 
Kompanije poput Ubera i Majkrosofta, koje su planirale da zaposlene vrate u kancelariju, produžile su period rada od kuće. Gugl je takođe saopštio da će produžiti rad od kuće do 18. oktobra zbog rasta broja zaraženih koronavirusom i širenja delta soja.
 
"Pažljivo ćemo pratiti podatke i obavestiti zaposlene o režimo rada 30 dana unapred", saopštila je kompanija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.