VIDEO: Umalo tuča u crnogorskom parlamentu zbog Belivuka

Sednica skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu u Podgorici prekinuta je nakon incidenta između poslanika Prave Crne Gore Marka Milačića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.
VIDEO: Umalo tuča u crnogorskom parlamentu zbog Belivuka
Foto: Youtube (Skupština Crne Gore, Screenshot)

Milačić je na sednici, na kojoj je trebalo da se održi kontrolno saslušanje Katnića, premijera Zdravka Krivokapića, šefa Agencije za nacionalnu bezbednost Dejana Vukšića i direktora Uprave policije Zorana Brađanina, kazao da bi to skupštinsko telo trebalo da sasluša "partnere i kolege (Veljka) Belivuka", koji je u Srbiji osumnjičen za teška krivična dela, među kojima i ubistva, pišu Vijesti.

"Hajde da saslušavamo Mila Đukanovića, hajde da saslušavamo gospodina Katnića, gospodina Mevludina Nuhodžića, Zorana Lazovića, Brana Mićunovića, hajde da saslušavamo partnere i kolege Belivuka i ekipe, a da se manemo politikantstva od saslušavanja Zdravka Krivokapića, Vesne Bratić, Aleksandra Stijovića i sl. Ajde da saslušavamo ove ljude koje treba saslušavati i koje treba i procesuirati", naveo je.
 
Katnić je nakon toga kazao da ga je Milačić izjednačio s Belivukom, za kojeg, kako je rekao, "postoji osnovana sumnja da je kidao ruke, mleo ljude".
 
.
 
"Ovo ne govorim ja, niti su to moja istraživanja, već su istraživanja državnih organa Srbije. Danas me on izjednačio s ovakvim kriminalnim strukturama. Molim vas da niko ne napada borce protiv organizovanog kriminala", poručio je tužilac.
 
Milačić je odgovorio da tema o Belivuku zaslužuje da dođe na nivo smrtne ozbiljnosti.
 
"Da pojasnim: mi svih ovih dana – i ja bih voleo da se ovaj odbor bavi tim temama – imamo najdirektnije optužbe iz druge države o učešću crnogorskih državljana u najmonstruoznijoj organizovanoj kriminalnoj grupi, koja se svakim danom povezuje sa Crnom Gorom. A ja vas – reći ću vam direktno, gospodine Katniću – nisam izjednačio s Belivukom. Ja mislim da je vaša odgovornost u toj grupi veća, politička, sistemska i da su to obični likvidatori koji nisu mogli ništa da rade u ovoj zemlji…", naveo je Milačić.
 
 
Predsednik Odbora, Milan Knežević, upozorio je Milačića da je izneo ozbiljne optužbe na Katnićev račun i da mu to neće dozvoliti.
 
Katnić je potom rekao: "Nemojte da se ovde fizički razračunavamo", nazvavši Milačića "bazdigo*nom", nakog čega su obojica ustali sa stolica i krenuli jedan ka drugom, obasipajući se uvredama, prenose Vijesti.
 
Teži incident sprečili su poslanici i skupštinsko obezbeđenje, a sednica Odbora okončana je nakon toga.

  • Dragan

    30.07.2021 23:05
    Ah
    Otkud tužiocu dokazi o kriminalnoj grupi iz Srbije i to pre suđenja ?To samo dokazuje povezanost tužioca VGa i Belivuka.A nešto ga zasvrbelo kad su ga trebali propitati.A tkzv premijer se druži sa čašicom (nije mu BIA poslala platu).
  • Novo Naselje

    30.07.2021 21:09
    To je Marko Srbin Milacic. Svaka mu cast, kazao mu je istinu u lice!
  • Joca

    30.07.2021 20:28
    Ovo je na nivou osnovne škole (u srednjoj se ovakvo ponašanje već podvodi pod kriminogeno ili se sumnja na retardaciju).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.