Dva lovca poginula od eksplozije mine u BiH

Dvojica lovaca poginula su jutros na području Zavidovića kada su u minskom polju, zaostalom iz ratnih sukoba tokom 90-ih godina, aktivirali protivpešadijsku minu (PROM-1P).
Dva lovca poginula od eksplozije mine u BiH
Foto: 021.rs
Lovci M. A. i E. K. su, kako se pretpostavlja, jutros oko sedam sati ušli na minski obeleženu površinu i aktivirali protivpešadijsku rasprskavajuću odskočnu minu.
 
Njihova tela su iz minskog polja izvukli demineri tima Federalne uprave civilne zaštite oko 9:45 sati, potvrdila je za N1 portparolka MUP Aldina Ahmić.
 
Prema saznanjima Dnevnog avaza, prvi lovac nađen je sedamdesetak metara "u dubini minski rizične površine", a pretragom terena, na 30 metara od mesta eksplozije nađeno je i telo njegovog kolege, druge žrtva iste mine.
 
Očekuje se da će posle uviđaja policije i kantonalnog tužioca biti poznato više detalja o ovoj nesreći.
 
Prema zvaničnim podacima iz 2020. godine, lokacije kontaminirane minama i eksplozivnim sredstvima zaostalim iz rata utiču na sigurnost oko 825.000 ljudi ili 22,68 odsto ukupnog broja stanovnika u BiH. Od toga je direktno  ugroženo 120.760 ili oko 3,32 odsto stanovnika BiH.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet