Jutjub blokirao nalog australijskog "Skaj njuza" zbog dezinformacija o kovidu

Jutjub je na nedelju dana zabranio Skaj Njuz Australiji da postavlja nove sadržaje, saopštivši da je prekršila pravila o širenju dezinformacija o kovid19.
Jutjub blokirao nalog australijskog "Skaj njuza" zbog dezinformacija o kovidu
Foto: Pixabay
Jutjub je izdao upozorenje u okviru svoje politike o tri upozorenja, na osnovu koje poslednje znači trajno uklanjanje sadržaja. Jutjub nije ukazao na određene stavke, ali je naveo da se protivi materijalu koji bi mogao da nanese štetu u realnom svetu.
 
Digitalni urednik TV kanala rekao je da je odluka uznemirujući napad na slobodu mišljenja. Skaj Njuz Australija je u vlasništvu podružnice Njuz Korpa Ruperta Merdoka i ima 1,85 miliona pratilaca na Jutjubu.
 
Zabrana bi mogla da utiče na prihod od Gugla.
 
Jutjub je naveo u saopštenju da je došlo do jasne i uspostavljene politike medicinskih dezinformacija vezanih za kovid19 zasnovanih na lokalnim i globalnim smernicama zdravstvenih vlasti.
 
Portparol Jutjuba je izjavio da ne dozvoljava sadržaj koji negira postojanje kovid-19 ili koji ohrabruje ljude da koriste hidroksihlorokin ili ivermektin za lečenje ili prevenciju virusa.
 
Skaj Njuz Australija je saopštila da je pronašla stare video snimke koji nisu u skladu sa pravilima Jutjuba i da je ozbiljno shvatila posvećenost ispunjavanju uredničkih očekivanja i očekivanja zajednice. Negirano je da je bilo ko od njenih voditelja ikada negirao postojanje kovid19.
  • Eki

    02.08.2021 07:42
    1984
    Dobismo mi "Ministarstvo Istine" jer smo nesposobni da sami rasuđujemo o svetu olo nas.
  • deda Djura

    01.08.2021 18:52
    Pobogu sta docekasmo, da YouTube odlucuje sta je istina, a sta je dezinformacija o kovidu?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet