Toplotni talas pogodio Grčku, temperatura do 45 stepeni

Premijer Grčke Kirijakos Micotakis izjavio je da je zemlju ovih dana pogodio najgori toplotni talas od 1987. godine, dok su tamošnji meteorolozi preneli da će u nekim područjima biti i do 45 stepeni.
Toplotni talas pogodio Grčku, temperatura do 45 stepeni
Foto: Pixabay
Toplotni talas je počeo u četvrtak, a vrhunac se, prema navodima meteorologa, predviđa danas i sutra.
 
Sličan toplotni talas dogodio se u julu 1987. godine. Tada je najviše pogodio Atinu i od tog toplotnog talasa umrlo je više od 1.000 ljudi, pretežno zbog nedostatka klima uređaja i zagađenja vazduha.
 
"Suočavamo se sa najgorim toplotnim talasom od 1987. godine, koji je uzrokovao opterećenje električne mreže", rekao je Micotakis.
 
Grčki premijer je rekao da vlasti čine sve što je u njihovoj mogućnosti i pozvao građane da ograniče potrošnju struje.
 
Meteorolozi za danas i sutra prognoziraju temperaturu od 40 do 42 stepena na ostrvima, a od 41 do 43 stepena Celzijusa na kopnu. Na Peleponezu i Tesaliji, na severu Grčke, biće od 44 do 45 stepeni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.