Škole u Džordžiji daju 1.000 dolara prosvetarima koji se vakcinišu

Škole u američkoj saveznoj državi Džordžiji isplaćivaće bonus u iznosu od 1.000 dolara svojim zaposlenima koji se vakcinišu.
Škole u Džordžiji daju 1.000 dolara prosvetarima koji se vakcinišu
Foto: 021.rs
Tom inicijativom žele da se spreče brojni prekidi nastave u javnim školama u poslednje dve godine zbog pandemije, navodi se u saopštenju nadležnih za prosvetu u okrugu Henri, blizu Atlante na jugoistoku SAD-a.
 
"Naši učenici i njihove porodice očekuju i zaslužuju kontinuitet i stabilnost u sticanju znanja, a rad škola i briga za zdravlje naših zaposlenih presudni su za postizanje tog cilja", ističe se u saopštenju.
 
"Svako od 6.000 zaposlenih u našim školama koji se jednom od tri vakcina odobrenih u zemlji (Fajzer, Moderna i Džonson i Džonson) dobiće taj iznos do kraja septembra. Sredstva će se obezbediti iz saveznog programa za suzbijanje epidemije u osnovnim i u srednjim školama", rekli su nadležni.
 
U SAD-u poslednjih nedelja naglo raste broj zaraženih, čemu doprinosi brzo širenje delta soja. Velike su razlike u vakcinisanosti između severa i juga, gde vakcinacija sporije napreduje.
 
U okrugu Henri broj zaraženih je u poslednjih sedam dana skočio za 40 odsto, pokazuju podaci Centra za prevenciju i za suzbijanje bolesti, glavne agencije za javno zdravlje u SAD-u.
  • Bb

    03.08.2021 09:50
    Bb
    Za taj novac cela Srbija bi bila revakcinisana pet puta minimu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet