Japan će hospitalizovati samo najteže zaražene pacijente

Japan će se fokusirati na hospitalizaciju samo najteže zaraženih pacijenata i onih koji su u opasnosti da to postanu.
Namera je da se izbegne opterećenje bolničkog sistema jer se broj slučajeva zaraze u gradu domaćinu Olimpijskih igara povećava.
 
Zemlja je zabeležila nagli porast slučajeva zaraze, dnevni broj penje se na više od 10.000. Tokio je u subotu imao rekordnih 4.058 slučajeva zaraze, čime je prvi put premašio brojku od 4.000.
 
"Osiguraćemo krevete za teško bolesne pacijente i one kojima preti opasnost da to postanu", rekao je premijer Jošohide Suga sinoć nakon sastanka vladine radne grupe. 
 
Dodao je da će od ostalih pacijenata biti zatraženo da ostanu kod kuće, a vlada će osigurati da mogu da budu hospitalizovani ako im se stanje pogorša. 
 
Prethodna politika bila je usmerena na hospitalizaciju šire kategorije visokorizičnih pacijenata.
 
Japan je proširio vanredno stanje na tri prefekture u blizini Tokija i zapadnu prefekturu Osaka. Ove mere i vanredno stanje podstaknuti pogoršanjem situacije u Tokiju, četvrtim od početka pandemije, trajaće do 31. avgusta.
 
U Japanu je dosad zabeleženo ukupno 932.000 slučajeva zaraze i nešto više od 15.000 smrtnih slučajeva. Zemlja se sada bori s obuzdavanjem visoko prenosive delta varijante.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet